Home Links Overnachten Sport Culinair Contact Disclaimer Historie
Noordwijk op z’n best!
Share on Facebook Share on Twitter Share via e-mail Print
Noordwijk Evenementenstad van het Jaar

Noordwijk Evenementenstad van het Jaar in de categorie tot 100.000 inwoners. Vandaag, maandag 16 april 2018, werd in Rotterdam op het Nationaal Congres Evenementen de winnaars bekend gemaakt. Ook de Bloemencorso van de Bollenstreek maakt kans op een mooie titel, namelijk die van ‘Beste Publieksevenement’.

De Nationale Evenementenprijzen worden sinds 2001 uitgereikt aan gemeenten en evenementenorganisatoren. De vakprijzen zijn in het leven geroepen om evenementen en evenementensteden te eren die een voorbeeld en inspiratiebron voor anderen in de sector zijn. Met de prijzen wordt ook de aandacht gevestigd op de kwaliteit en positieve effecten van festivals en publieksevenementen. De Nationale Evenementenprijzen kennen de volgende categorieën: Evenementenstad van het Jaar – categorie 100.000+ inwoners, Evenementenstad van het Jaar – categorie tot 100.000 inwoners, Beste Publieksevenement en Evenementen Innovatieprijs.Nominaties


In de categorie ‘Evenementenstad tot 100.000 inwoners’ zijn Deventer, Hengelo, Noordwijk en Sittard-Geleen genomineerd. In de categorie ‘Evenementenstad boven de 100.000 inwoners’ zijn genomineerd Apeldoorn, Arnhem, Eindhoven en Zwolle. In de running voor de titel ‘Beste Publieksevenement’ zijn Bloemencorso Bollenstreek, Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen, NN Marathon Rotterdam, Pride Amsterdam en de TCS Amsterdam Marathon. EK Vrouwenvoetbal, GLOW Eindhoven, Mysteryland, Wednesday Night Skate en Wildeburg Festival zijn de evenementen die kans maken op de ‘Evenementen Innovatieprijs’.

De Nationale Evenementenprijzen worden jaarlijks uitgereikt tijdens de het Nationaal Congres Evenementen georganiseerd door Bureau Respons. Noordwijk Marketing en de gemeente Noordwijk waren aanwezig bij het congres en de prijsuitreiking.


Noot voor de redactie

Naar verwachting weten wij vandaag na 17.00 uur wie de prijzen hebben gewonnen. Indien Noordwijk en/of Bloemencorso van de Bloemencorso heeft gewonnen sturen wij u het persbericht van de organisatie door. Hierin vindt u onder andere het juryrapport. Ter plekke is wethouder Gerben van Duin aanwezig en kan eventueel als woordvoeder optreden. Meer informatie via Communicatie / Sabine Hertogh - Noordwijk Marketing, telefoon 071- 362 3887 of 06 – 52 34

prijs Noordwijk.JPG Prijsuitreiking Noordwijk.JPG Klik op afbeelding voor vergroting Foto Thomas Steenvoorden