Home Links Overnachten Sport Culinair Contact Disclaimer Historie
Noordwijk op z’n best!
Share on Facebook Share on Twitter Share via e-mail Print

Het Nederlands elftal keert terug naar Zeist. Oranje heeft met ingang van de voorbereiding op de vriendschappelijke interland (23 maart) tegen Engeland de eigen KNVB Campus in Zeist weer als thuisbasis. Daarmee komt een einde aan een ruim dertig jaar durende samenwerking met Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk en, als gevolg daarvan, met voetbalvereniging Quick Boys in Katwijk.


Maakt Koeman een grote fout?


Aan de kust is alles toch beter dan in de bedompte bossen in Zeist.


Baedeker (1801-1859) noemt Noordwijk de schoonst gelegen badplaats van de Noordzee. En terecht, want strand, zee en duin, maken Noordwijk tot een geliefd verblijf voor hen, die een rustig en aangename zomer wensen door te brengen. ′t Strand is breder, dan op andere badplaatsen. Het is een ideaal verblijf voor kinderen en sporters, die er volop gelegenheid hebben,  om zich te vermaken, zowel in zee als op het strand.

Niet alleen het zeewater, ook de zeelucht oefent heilzame invloed op het menselijk lichaam uit. De zeelucht is zuiver, vrij van stof en andere schadelijke bestanddelen. Aan het strand van Noordwijk is dit zoveel meer het geval, doordat de zeewind voortdurend zuivere lucht van zee aanvoert.

Een liter zeelucht bevat meer zuurstof dan een liter lucht op een plaats ver van de zee. Hoe meer zuurstof het menselijk lichaam opneemt, hoe sterker de stofwisseling, waaruit volgt, dat de zeelucht je gezond maakt, en de sport prestaties verbeterd


Oranje verlaat Noordwijk, en gaat naar Campus in Zeist 139.JPG Klik op foto voor vergroting